Noe hjemmelaget, etter gammelt

Da jeg var gravid med min eldste for 16 år siden, leste jeg om ubehandlet ull og falt pladask. Jeg ville strikke et teppe, det som på folkemunne heter Nøstebarnteppet. Hormonell og labil, fikk jeg min far til å kjøre meg til Nøstebarn, som da primært var en postordrebutikk med en pitte liten lagerbutikk. Nøstebaren. Nevnte jeg at de hadde korte åpningstider og at han måtte gjøre det i arbeidstiden sin? At han jobbet på Ågotnes..? Vel, du kødder ikke med gravide døtre som ha et Nøstebarnteppe til babyen sin, da kjører du heller i en time for å hente henne, kjøre henne til ønsket destinasjon, kjører henne hjem igjen og kjører tilbake til jobb. Så får du heller hygge deg med å fortelle historien så mange ganger du bare gidder når hormonene har lagt seg – og resten av livet eller noe.

I alle fall fikk jeg kjøpt garn til teppet. Nøstet det opp. Lagt opp masker. Begynt å strikke. Så viste det seg altså å være utrolig kjedelig. Så kjedelig at jeg bestemte meg for å aldri strikke et igjen. Heldigvis stilte strikkekyndig familie opp da ungene fortsatte å strømme på. Selv bestemte jeg meg for å aldri strikke et igjen. Det har aldri vært vits å se på meg og ønske seg Nøstebarnteppe. Absolutt ikke. Da min søster i fjor ringte og spurte om jeg kunne redde hennes tredje datter, som ikke hadde teppe på gang, nektet jeg. Hormonelle tårer bet ikke på meg, men jeg fikk i alle fall organisert strikking av teppe. Pappa betalte. Han er sikkert glad for at døtrene har rullet inn egglederne nå.

Så ombestemte jeg meg. Pitte lille søster sin jente skulle få teppe, bestemte jeg meg for.

nosteteppeIkke bare strikket jeg et teppe, jeg strikket det gigastort. Det er jo ikke første gangen jeg har tatt litt kraftig i når jeg har lagt opp, men, men. Learning by doing many times, er gjerne noe som fungerer for meg. Den yndige lille niesens mamma syntes i alle fall det var fint at det var stort.

Det føles godt å ha strikket et teppe etter gammelt. Det var ikke grusomt, heller kjekt. Enda det ble litt mer enn 200 gram stort.

3 thoughts on “Noe hjemmelaget, etter gammelt

Leave a Reply