Når hodet har for mye plass

Jeg falt visst ut igjen. For omverdenen liker jeg å late som om det er fordi jeg skal ha eksamen om to dager, men de som kjenner meg vet at jeg er dronningen av prokastinering og ikke gjør det jeg må før jeg faktisk . Kanskje det ligger et nyttårsforsettspotensial her.. I alle fall, det er travelt å finne grunner til å lese sakte og det er hardt å stadig finne nye måter å gli bort fra bøkenes verden og over til noe annet.

Av tåpeligheter som tar oppmerksomhet kan jeg nevne:

broklikning

.. altså hvordan brøk virkelig skrives.

På eksamen skal jeg først presentere et utviklingsarbeid jeg har jobbet med i høst, som først har vært levert som en skriftlig oppgave. Det handler om brøk, og har vært nevnt her tidligere. Jeg fjaser og koser meg med å lage en presentasjon, og håper jeg får inn litt matematikk også, før jeg skal prate om hvordan vi kan jobbe med brøk slik at alle skjønner hva det går i. Utgangspunktet er altså at det ikke er så enkelt å forstå hvorfor reglene for brøkregning er som de er, men når vi skjønner hva som ligger bak, går det enklere.

broke

Kan man ønske seg mindre fantasi..? Brøk illustrert ved gjøk / høk (det heter ikke høk, nei – det er poenget). Og i prosessen har jeg lært at det er mange fysiske fellestrekk mellom gjøk og hauk. Det er mye læring i nysgjerrighet!

Ikke så godt å forstå dette, men det betyr kanskje at jeg har hodet mitt et annet sted, Jeg krysser fingrene og håper det er i eksamensforberedelsene mine.. I alle fall i et par timer før jeg skal på treningsjulebord..

One thought on “Når hodet har for mye plass

  1. Ja, sånn går nå dagene sånn like før eksamen …. Jeg, som i hele høst har venta på liv her, har lest det du har skrevet, og tenkt jeg skulle kommentere både det ene og det andre (særlig det bra du hadde skrevet om julefeiring før og nå!), men jeg nærmer meg også eksamen, så det har blitt med tanken. Eksamensmappeinnlevering fire dager før julaften er tøffe greier. Så her skriver jeg (nesten) for harde livet for tida. I allefall når jeg ikke sløver, baker, pakker gaver, kjøper gaver, syr, strikker, surfer på nettet, osv… ;-) Hodet mitt er vel også mer eller mindre et annet sted ….

    Lykke til med eksamen! Muntlig eksamen høres i grunnen litt greit ut!

Leave a Reply