Se bloggsamlingslenkene mine!

Lenker til arkivet mitt finner du lenger nede i denne kolonnen.

Innlegg i juni
Cobblestone III
Cobblestone II
Solnett, bursdagsveske og bøker
Katteveske
Skoleveske til "skolefrøken"
Award
Song for Eirabu
Bursdagsveske Aloha
Cobblestone

Arkiv
Januar 2008
Februar 2008
Mars 2008
April 2008
Mai 2008
Juni 2008

Siste fra 2007
Siste fra 2006
Siste fra 2005
Siste fra 2004

Et kjekt forum for hobby- og nettmennesker:

Flere hobbyblogger

Jeg har samlet en god del blogger på en egen side, men har funnet ut at det er vanskelig å holde den oppdatert hele tiden. Innimellom finner jeg ut at det mangler noen blogger som absolutt burde ha vært der også... Jaja, jeg gjør i alle fall så godt jeg kan.

Lokale hobbyfolk og bloggene jeg kikker oftest innom:

Annevenn blogger
Anne-Ruths hobbyblogg
Bente B's Blog
Cruzidulls gale verden
Den gode feen
Dyveke: Mitt lille univers
Evas univers
Geita sin hobbykrok
Irenes hobbyblogg
Kickis lille krok
Kiwas verden
Linda N sin blogg
Mariannes netthus
marie: De små tingene i livet
Meretes verden
Ohelene sewing +
one K
Stines hobbyblogg
Tittei på pinner
Tutten sin blogg
Vivis hobbyverden

Noen ikke-hobbyblogger jeg liker godt

Kristine Tofte, forfattar
Bamboosa
Bookhouse girls
Fire kopper kaffe? Jatakkveldiggjerne...
Fjordljos
Kampen fortsetter
Livet på solsiden - sett fra skyggen
Ljos i kjømda
Organas Komjutersørvis
Sexys metode
Stedet mitt (Retzeblogg)

Mine hobbysider

 • Strikkesiden
 • Heklet
 • Å strikke med perler
 • Å farge ull med løkskall
 • Bilder fra papir til stoff
 • e-post
 • Oppskrifter

 • Skaterlue
 • Perlelue
 • Dyvekes vinveske
 • Evalue, evas univers
 • Lenker

 • Majas garnoversikt
 • Gunvors atelier
 • Barn

  Kino


  Plutselig var sommerferien her. To kollegaer og jeg gikk på kino og så denne lille perlen her. Ikke perle som i årets beste film, ei heller var den særlig dyp, men den egnet seg perfekt for halvannen times underholdning, og vi fikk trimmet lattermusklene. McDreamy er ikke vond å hvile øynene på heller.


  Det er ikke barnefilmer det går mest av på kinoen, så ungene var glade da denne kom. Jeg sendte mannen. Den var visst helt grei, i følge ham. Da jeg spurte ungene, var den topp.

  Bøker


  Det eneste jeg har lest av av Selma Lønning Aarø, er en del av spaltene hennes i Dagbladet. Dog har jeg hørt mye om henne, og nå har jeg lånt denne på biblioteket.


  I fjor sommer leste jeg Labyrinten da vi var på ferie, og det var en god spenningsroman. I alle fall målt opp mot Sara Blædel, som har skrevet boken jeg leste før. Biblioteket skaffet meg denne på en uke, nå må jeg bare spa frem noe tid til å lese den også. Kanskje jeg skal bestille noe fint vær?

  Min blogg

  Sist oppdatert søndag 29. juni 2008

  Søn 29. juni - Siste oppdatering av denne bloggen

  Ut av det blå (blågrønne, i alle fall), og inn i det grå. Jeg har byttet beite, og opprettet en WordPress-blogg.

  Alle de gamle sidene mine blir liggende, men jeg skal rydde litt opp her i løpet av sommeren. Veskebutikken min blir liggende på samme sted.

  Onsdag 25. juni - Cobblestone III

  Sesongens siste strikketreff på To Damer førte den siste tredje (i denne omgang, jeg minnes en mer maskerik før jul også...) Cobblestone i mål. Nå skal det jo sies at de går relativt raskt å strikke disse, med sine 140 masker og ikke så voldsomt mange omganger. .

  Altså ble det en fin kveld, til tross for at Kicki røpte at hun har hacket seg inn på bloggen min og rotet det til med Spidermaninnlegget mitt fra februar. Makan! Ikke nok med det, Irenetur påstår at jeg ikke hekler ordentlige staver. Med Kicki som klappende støtte, selvsagt. Høh. De har bare godt av at jeg spiste opp sjokoladen deres.

  Annevenn er på plass igjen, og sørget for en behagelig tur frem og tilbake. Kjøringen var nesten ikke påvirket av råkjøringstendensene i Bahrain, kanskje fordi bilen vi kjørte i lignet mer på en blikkboks sammenlignet med Landcruiseren hun er vant til å kjøre i? I åtte hele uker får vi ha Anne hjemme, jeg tipper det kommer til å stimulere strikkelysten!

  Tilbake til genserne. Dette er månedens tredje ferdige Cobblestone. Mønsteret er designet av Jared Flood, og er nå en favoritt her hjemme hos oss. Faktisk ble jeg så og si tvunget til å kjøpe garn til en til i går... Børge hintet nemlig kraftig i et par dager om at også han kunne tenke seg en Cobblestone. Og selvsagt må han få det - det er neimen ikke mye han spør om å få!


  Tre stykk barnevarianter av Cobblestone. Alle strikket med utgangspunkt i originalmønsteret og beskrivelsen til a Friend to knit with. De passer (utmerket, til og med) til henholdsvis en tiåring, en åtteåring og en femåring.

  Jeg brukte 140 masker på alle, men lengden varierer.

  Pinner: 4 mm 60 eller 80 cm + 40 cm og strømpepinner.

  Garnforbruk:
  7 nøster Sandnes Smart, farge nummer 1052 til tiåringens genser (egentlig seks nøster og et par meter..).
  5 nøster Sandnes Smart, farge nummer 3071 til femåringesn genser.
  6 nøster Drops Angora Tweed til åtteåringen sin genser.


  På rekke og rad... Det er ikke arbeidsgensre dette - så det gjør ikke noe med den bare magen.


  Det beste trekløveret i verden! Hilsen mamma.

  Tirsdag 24. juni - Spinneveske

  Jeg har sydd en spinneveske til Heidi Kim. Det er ikke sikkert den er så velegnet, men det var i alle fall et forsøk. Inni har den en polstret lomme til en sånn håndspinneting. Lommer til lommebok og såntno utenpå, for inni har hun tenkt til å ha ull.

  Kjedelig stoff fra Jysk, men prøver man, så prøver man. Og jeg prøver best i rimelig stoff, visstnok.

  Mandag 23. juni - Cobblestone II

  Parallellstrikkingen holdt mål helt til jeg gikk tom for rosa garn til Sofies genser, men Nikolai sin er i alle fall ferdig.

  Han er godt fornøyd med genseren, det verste er at det er temperatur til å bruke den også. Ja, med en regnjakke utenpå. I min by er dette relativt vanlig sankthansvær. Kanskje vi skal grille litt under markisen i kveld?

  Rundfelling i rillestrikk blir veldig mye finere med melert garn enn "vanlig" garn. Smart (3071), som jeg har brukt, egner seg bra. Garnet er litt stivt og hardt, men det er før det får en omgang i vaskemaskinen. Til Nikolai sin genser brukte jeg nesten fem nøster.

  I morgen skal jeg til To Damer på strikketreff, og da skal jeg strikke ferdig den siste genseren, den rosa Cobblestone. I alle fall om vi blir sittende litt utover - og det er det vel fare for, nå som det er blitt sommerferie.

  Ørelys

  Nå har vi (Nikolai) testet ørelys. Det skal visstnok fungere bra mot ørebetennelse, men det vi ville til livs var ørevoks. Det var litt skummelt med flammen, men han så så rolig at det ikke ble noe problem. Etterpå var det hule røret helt tett av lys, smuldret ørevoks. Artig. Jeg fikk også lyst...

  Nytt spisestuebord og -stoler - og en skoleveske

  I oppussingens ånd, har vi fornyet spisestuen vår også. Spisestuen er i grunnen sterkt overdrevet, det er nesten halve stuen vi prater om... Som så mange andre før oss har gjort, valgte vi Ikeas slagskip Norden i bjørk. Stolene vi hadde var minst like slitne som bordet, så vi erstattet dem med Norvald i hvitt.

  Det jeg egentlig tok bilder av, er skolevesken som står lent opp til den midterste stolen. Den er så og si på vei til sin nye eier.

  Torsdag 19. juni - Solnett, bursdagsveske og bøker

  Solen er det Børge som står for. I alle fall til det punktet den var klippet ut. Det er visst noen sømmer også..

  Fjerdeklassingens avtroppende lærer har fått (og hun likte den!) skoleveske, og såklart skulle andreklassingen sin lærer, som fortsetter til neste år, også få noe.

  Hun er (som lærere jo skal være) glad i lilla og grønt, så valget falt på dette ikke-akkurat-lilla-men-dog-stoffet i lin. Jeg sydde et solnett, som kan brukes til badetøy og såntno, eller som shoppingnett. Linstoffet er ikke tettvevd nok til at det er veldig godt egnet for mange liter melk og juice, men slett ikke all shopping er tung shopping. Tungvektsmester i shopping har ingenting med vekt å gjøre, ser du.

  Enda en åtteårsdag

  ...Og enda en veske i bursdagspresang.


  Denne gangen ble det brun dongeri med turkis sommerfuglstoff på ytter- og innerlommer, og en enslig sommerfugl på baksiden.

  Tenk at dette er for skattekister å regne..


  Ja, for det er de. Disse er min mor sine, eller - den med voksentøy hadde hun to av, så den har jeg fått. Det er ikke de mest moderne klærene inni her, men så er det ikke store forandringene som skal til før det blir kjempelekre plagg - sett med dagens motebriller.

  Jeg har lyst å sy litt barneklær i sommer - i alle fall noen bukser til egne barn. Jeg har en del stoff som egner seg liggende, blant annet et utrolig tøft flamingostoff som det er meningen skal ende opp som en kul kjole til husets nestenåtteåring. Vel, vi får se hvor mye tid det blir, jeg skal jo liksom lese litt også!

  Tirsdag 17. juni - Katteveske til en bursdagsjente

  Sofie skal i to åtteårsdager denne uken, og dagens jubilant skal få katteveske i gave.

  Brun dongeri, kattunger på utenpålommen og en A applikert på baksiden. En stor og to mindre lommer inni.

  Mandag 16. juni - Skoleveske til "skolefrøken"

  I motsetning til da jeg gikk i grunnskolen, er det et markert skille mellom de store og de ikke fullt så store på barneskolen. Min førstefødte når dette skillet nå, og etter sommerferien, når han kan sykle til skolen, er det nye lærere. I disse fire første årene, har han hatt en fantastisk flink, flott og grei kontaktlærer. Denne vesken har jeg sydd til henne. Ja, hun har ikke fått den enda, så jeg håper du kan holde på en hemmelighet.

  På bildet over ser du forsiden, og som vanlig er dekorstoffet en stor lomme. Den lukkes med en magnetknapp. Jeg måtte bare kjøpe dette stoffet da jeg dumpet over det i vinter. Et av eplene ble "byttet ut" med et strykemerkeeple.

  Det ene sidestykket har fått blyantlommer. Det er også pyntet med en blyantknapp og en rød knapp med det et regnestykke som passer dit hun skal nå (førsteklasse): 1+2=3.

  På det andre sidestykket, har det gjemt seg tre engler. Englebarn? Faktisk er det bare englebarn på mine barns skole. Hvordan?

  Baksiden bærer et hint om hvorfor. Jeg lar det være med det. Frihåndssymaskinbroderi (ja, jeg er glad i å sette sammen ord) som pynt på denne siden.

  I eks-dongeribuksen sin forlomme, gjemmer det seg en krok der nøkler kan henge.

  Jeg droppet innibilder siden det ble så mange utenpåbilder, men jeg kan jo fortelle: Det er en stor lomme i bakveggen, og såvidt nedi den er det en glidelåslomme. På andre siden er det tre lommer, sånne som er store nok til en mobiltelefon eller noe annet smått eller halvstort.

  Den er foret med sort stoff, og lommene er i tavlestoffet. Vesken kan lukkes med magnetknapp.

  Jeg er kjempefornøyd med vesken, nå håper jeg bare at avtroppende frøken også blir det!

  Award!

  Av superduperkreative og kjappe Shamu har jeg fått denne utmerkelsen. Jammen er det ikke første gangen jeg ser den også!.

  Jeg skal gi den videre til fem stykker, og sånt er alltid litt problematisk. Ikke fordi det er vanskelig å finne fem, men fordi det er vanskelig å begrense seg. Jeg vet dere er mange som har delt dette problemet med meg.

  Jeg velger meg fem blogger som jeg stadig vekk er innom, på jakt etter nye oppdageringer - og de kommer heldigvis i et jevnt tempo!

  Den gode feen har en hobby/interiørblogg som er veldig smakfull og inspirerende.

  mariefriis er en gammel nettkjenning, og jeg slipper henne aldri! Veldig fin og inspirerende blogg, både når det gjelder interiør, turgåing, hobby og mer.

  Bente B har roet bloggetempoet sitt, men jeg blir veldig glad hver gang jeg finner en oppdatering! Bente B er den flinkeste til å finne spennende strikkeprosjekter!

  Avil er vel den mest kreative av oss alle, og hun har en veldig kjekk blogg. Det er ikke så mye håndarbeid å spore, men damen skriver altså bok (se søndagens blogginnlegg). Jeg må innrømme at jeg stort sett frekeventerer hobbyblogger, men Avil sin er definitivt et unntak.

  dalinda syr de flotteste vesker av ymse slag, en skikkelig fargeklatt!

  Det ble fem for nå, husk å ta turen innom Shamu for syinspirasjon også!

  Cobblestoneoppdatering

  Det er drøyt to uker siden jeg begynte å strikke på Cobblestone til min snart åtteårige datter og min femårige sønn.

  Slik er ståa nå: To rosa ermer, det mangler fem cm på bolen før ermene skal inn på pinnen. En brun bol med ett erme på pinnen, det andre er det bare strikket 10 centimeter av.

  Skikkelige bilder kommer når det er blitt skikkelige gensre utav disse haugene. Det er mulig jeg må ha meg en tur ut til To Damer før det skjer, det kan se ut som om 5 nøster med Angora Tweed blir i minste laget.

  Søndag 15. juni - Song for Eirabu

  I økonomiens og plassmangelens navn, skal jeg slutte å kjøpe bøker. Jeg er blitt en god bibliotekskunde også, og øver meg på å være tålmodig. For eksempel er jeg nummer 199 i Luftslottet som sprengtes-køen, og det 13 dager etter jeg registrerte min interesse for boken. Kate Mosses Gravkammer ble klar for meg på en uke da, så jeg skjønner at det kan finnes annet lesestoff mens jeg venter.

  En bok jeg ikke akter å vente lenger enn jeg må på, er Kristine Toftes Song for Eirabu. Boken kommer til høsten en gang, og kan bestilles i (en del) nettbokhandlere allerede. Jeg valgte lokalbokpusheren, Ark (bestilt i butikk, ikke på nett, men nett blir nok rimeligere).

  Har du ikke hørt om Kristine Tofte enda? Hun er en 37 år gammel kvinne som fullfører drømmen om å skrive en fantasyroman på nynorsk. Selv har jeg lest alt jeg har kommet over i blåggen hennes Fjordljos (Haustljos, Vårljos) og i forfatterbloggen hennes. Og det er klinkende klart, skal jeg bare kjøpe én bok i år (i tillegg til Ruben Eliassens siste til tiåringen), så blir det denne! For all del, det er mannen min og tiåringen som er fantasytilhengerne her i huset, men denne boken blir min! Flaks for dem, så leser jeg raskt, og siden vi deler økonomi, skal de få låne min. Eller stille seg i den milelange bibliotekskøen.

  Coveret er lånt fra forfatterbloggen hennes, og skal i følge ryktene se slik ut, minus teksten Fagerheim, som blir erstattet med Bind 1. Det kommer altså et bind to også (men ikke flere, i følge forfatteren). Jeg gleder meg veldig, og snart kan jeg skryte av at jeg kjenner en forfatter. Lenge leve Internett (og litt biblioteket).

  Tirsdag 10. juni - Bursdagsveske Aloha

  En klassevenninne av Sofie har bursdag i dag, og feiret med alohaparty. Gaven (en veske selvsagt - alle de som har hatt bursdag etter jul har visst fått vesker) er inspirert av temaet - hva er vel mer aloha enn Lilo og Stitch?

  Motivet er en "trasfer on" som jeg har kjøpt ferdig, og som jeg ikke er helt fornøyd med. Jeg vet ikke om det var papiret eller stoffet som gjorde at det ikke ble optimalt, men neste gang skal jeg i alle fall teste det på mer finvevd stoff.

  Jeg trenger i alle fall å kjøpe flere slike overføringsark, også slike som er ment for mørkt stoff. Jeg har nemlig noen planer...

  Vesken fikk en lomme på baksiden, og to lommer inni. Den ene i samme stoff som ytterlommen, og en i et hjertestoff. Begge i hvitt og rødt med glittereffekt. Alle lommene kan lukkes med en trykknapp. Og trykknapper må jeg i alle fall shoppe, for nå er det så og si tomt. Og det er litt sånn:
  - Iiiiiiik!

  Det ble ikke all verdens av bilder dette, men bloggetrangen kom som kastet på meg akkurat da den besøkende skulle avgårde...

  Fredag 6. juni - Who rules?

  Denne helgen er det taekwondoleir for de to eldste ungene. To dager med mye trening, og gradering på søndag. De har begge blått belte nå, og skal (forhåpentligvis) få en sort stripe på det etter graderingen.

  Det aller gøyeste? Jo, det er flygespark. På sommerleiren var det sparketrening i dag, og det slo godt an hos denne karen!

  Hun er ikke så verst god til å sparke, denne jenta. Til høsten begynner hun på klassisk ballett også, det blir spennende å se om det blir som jeg tror: At idrettene utfyller hverandre, at hun kan bruke det hun lærer i kampsporten i balletten og omvendt.

  Og hvem som ruler? Det er klubben deres: Keum Gang!

  Søndag 1. juni - Cobblestone

  Mens eldste avkom var på bursdagshyttetur, ble genseren hans ferdig. Han har altså fått en Cobblestone, strikket i Sandnes Smart, farge nummer 1052.

  Det var Tittei som kom med ideen, som hun igjen hadde funnet hos a Friend to knit with.

  Det gikk ca 290 gram garn (7 nøster, hadde gjerne gått med seks om jeg brukte restene fra ermene), jeg strikket på 4 mm pinner. Jeg fulgte anvisningene til a Friend to knit with, som har strikket til en åtteåring, og økte lengden på bol og ermer.

  Kiwa har strikket genseren til en toåring, og har notert ned sine justeringer av mønsteret.

  En ferdig - to igjen!

  Den brunøyde femåringen min skal få Cobblestone i brunmelert Smart (3071). Jeg bruker samme maskeantall, men må nok kutte 15 cm på lengden. Han druknet i storebroren sin (heldigvis kan jeg grunnleggende førstehjelp).

  Det er ikke fordi hun har rosa øyne, men bare fordi hun elsker fargen! Denne genseren strikker jeg i Drops Angora Tweed. Jeg har kjøpt fem nøster, og regner med det er rikelig. Samme pinner og maskeantall her også.

  Alt garnet har jeg kjøpt i en av yndlingsgarnbutikkene mine, To Damer som holder til i Florvåg på Askøy. For alle som ikke bor på denne kanten av landet går det an å bruke nettbutikken. Mye flott garn og helt unik service!

  << Mai 2007 :|: Juni 2008 >>